خدمات سامی فراشری به زبانشناسی

Author

Abstract

در این مقاله نویسنده خدمات سامی فراشری به زبانشناسی مشخص و تحلیل می کند.

Keywords


Article Title [فارسی]

Sami Frashëri në fushën e gjuhësisë

Author [فارسی]

  • Mehdi Polisi
Abstract [فارسی]

Ndonëse ka kaluar një kohë bukur e gjatë, afër 110 vjet, prej se Sami Frashëri ështe ndarë nga kjo jetë, megjithatë, emri i tij, falë punës së tij vëllimore, të shumanshme dhe, pa dyshim, cilësore, vazhdon të jetë në kujtesë të secilit njeri që sadopak është i lidhur me botën e letrave. Për Sami Frashërin dhe veprën e tij janë bërë shumë studime, si nga studiues vendës, shqiptarë, ashtu dhe nga studiues të huaj. Secili prej tyre ka shkruar në mënyrën e vet, e ajo që është e rëndësishme të thuhet këtu është fakti se të gjithë studiuesit e veprës së Sami Frashërit takohen domosdo në një pikë, të thonë se Sami Frashëri është dijetar i madh, dijetar i kalibrit ndërkombëtar.

Keywords [فارسی]

  • Sami Frasheri
  • Gjuhesia
  • gjuhet orientale